Lumi i Shales

Lumi i Shales

  • 1 Day
  • Max People : 60
  • 20,21 ; 27,28 Korrik
  • Pickup: Tek terminali pas pallatit te Sportit Asllan Rusi.
Description

Lumi i Shales

Lumi i Shalës është lumi i cili buron rrëzë Alpeve Shqiptare.

Ka një gjatësi prej 37 km prej burimit në majën e Radohinës e deri në Dri, buron tek kroi i Shtrazës në krye të fshatit Theth, në rrëzë të majës së Radohinës, nga ku zbret poshtë nëpër luginë të Shalës, nga Thethi, Ndërlysa e Musha, nga Breg-Lumi tek Porta e Shalës (Gryka e Rrshqëmit), nëpër Lotaj e në luginën e Shoshit, dërisa derdhja e tij shkon në Lesniqe në Dri (sot liqeni Koman). Është lumë malor me rënie mesatare 22 metra në një kilometër.

Lumi Shala dallohet me ujin e tij të kristaltë, me prurje mesatare vjetore, afro 34 m³/sek. Prurjet maksimale arrijnë në nëntor me 52m3/sek, ndërsa prurje minimale në gusht në të cilin arrin 9m³/sek. Lumi i Shalës është i pasur me një shumëllojshmëri peshqish, por më i përhapuri është trofta, që rritet vetëm në ujrat e ëmbla.

Ngjyra e kaltër dhe e ftohtë e ujit është karakteristike e këtij lumi, shkëmbijt e thepisur që e rrethojnë, duken sikur prekin qiellin me dorë. Në lumin e Shalës gjëndet një bukuri e rrallë, ku për të cilin është e vështir të thuhet vetëm me fjalë. Lumi i Shalës në vitet e demokracisë është bërë një destinacion turistik si për të huajt dhe vëndasit, nga ku vizitorët e shumtë e përshkruajnë si perlën e bukurive të Komanit e të Shqipëris.

Price Includes
1• Transporti vajtje-ardhje;
2• Bileta e Varkes;
3• Shoqeruesi i Grupit (Guida);

Travel Styles

Nature & Adventure
Independent
Itinerary

~ Nisemi ne oren 06:30 te Zogu i Zi Tek terminali pas pallatit te Sportit Asllan Rusi.. ~ Ndalese per kafe gjate rruges rreth (30 min). ~ Me pas vazhdojme rrugen drejt Liqenit te Komanit nga ku do marrim varken per tu nisur drejt lumit te Shales. ~ Udhetimi me varke zgjat rreth 1 ore e 30 minuta. ~ Pasi arrijme ne destinacion kohe e lire per ta shfrytezuar sipas deshires. ~ Rreth ores 15:00 behemi gati per tu kthyer ne Koman. ~ Ndalese gjate kthimit (40-50 min). ~ Me pas behemi gati per tu nisur drejt Tiranes. ~ Kthimi ne Tirane.

Location
Reviews

0/5

Not Rated
From 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
No Review
You must log in to write review
From €28
Start Date
{{start_date_html}}
Guests

Extra prices:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
({{type.price_type}})
{{ type.price }}%
{{ formatMoney(type.price) }}
  • {{total_price_html}}
  • {{pay_now_price_html}}

Selectours Verified

Member Since May 2022

from
€28
0 Review
WhatsApp