BLOG

5 fakte interesante per Stambollin!
5 fakte interesante per Stambollin!

Asnië udhëtim në Turqi nuk është i plotë pa nië vizitë në qytetin e Stambollit një nga qytetet më të mëdha. Këtu janë disa nga fakte interesante për Stambollin:

  1. Stambolli eshte i vetmi qytet transkontinental ne te gjithe boten.
  2. Pazari i Madh eshte nje nga tregjet me te vjetra dhe me te medha ne bote.
  3. Simboli i famshem i Hollandes - tulipanet ne fakt e kane origjinen nga Stambolli.
  4. Hagia Sofia Eshte nje nga monumentet me te njohura te Stambollit, ndertuar ne vitin 325.
  5. Stambolli permban rreth 3,112 xhami ne te gjithe vendin. 

WhatsApp